Dolomity 5/2024

Ubytovanie Toblach

Apartments Burgerhof – apartmán s dvoma spálňami, cena za osobu za 4 noci 174,- eur

Apartment Lanz – apartmán s dvoma spálňami, cena za osobu za 4 noci 168,- eur

Villa Waldeck – apartmán s dvoma spálňami, raňajky v cene ubytovania, na osobu za 4 noci do 160,- eur

Haus zur Vogelweide – ap. číslo 3 je s dvoma spálňami, cena na osobu za 4 noci 200,- eur

Ariston Dolomiti Residence – 2 apartmány, každý s dvoma spálňami, cena na osobu za 4 noci 200,- eur

Residence Mairhofer – 2 apartmány, každý s dvoma spálňami, cena na osobu za 4 noci 212,- eur

Ubytovanie v okolí jazera Misurina

Grand Hotel Misurina – dvojposteľová izba s raňajkami 200,- eur na osobu za 4 noci, 320,- na osobu za 4 noci s polpenziou pri platbe vopred. Platba až na mieste – s raňajkami 216,- na osobu za 4 noci, 336,- eur na osobu za 4 noci s polpenziou.

Odhadovaný rozpočet

Benzín / nafta – cca 200 eur tam aj nazad za auto

Parkovné – cca 20-40 eur na auto

Ubytovanie – max 340,- eur na osobu na 4 noci v prípade polpenzie

Strava – obedy na chate okolo 20-30,- eur na osobu a deň. Ostatné v rámci polpenzie. Pri ubytovaní iba s raňajkami alebo pri ubytovaní s vlastnou stravou náklady na stravu podľa osobných preferencií jedla a možností nákupov alebo dovozu jedla zo Slovenska.

Celkové odhadované maximálne náklady na osobu – cca 500 eur pri ubytovaní v zariadení hotelového typu a pri polpenzii.

Nutná výbava

Na začiatku mája bude pravdepodobne vo vyšších nadmorských výškach stále sneh. Je preto nevyhnutné mať so sebou mačky, turistické palice a kto má, môže pribaliť cepín. Obuv a oblečenie bude potrebné prispôsobiť tomu, že v doline bude teplo, ale v kopcoch bude stále chladno. Vývoj počasia a množstvo snehu budem sledovať priebežne.

Túra Drei Zinnen

Chaty na trase – mala by byť otvorená Rifugio Auronzo priamo na parkovisku horskej prístupovej cesty. Ostatné chaty sú v máji ešte zatvorené. Rifugio Auronzo bude potrebné preveriť v hoteli.

Varianta od Durensee – parkovanie pri jazere Durensee. Odhadovaný čas 9h, prevýšenie cca 1100m, dĺžka trasy 23km. Možnosť upraviť si trasu podľa potreby, nie je nutné robiť okruh, môžeme sa vrátiť tou istou dolinou nazad k parkovisku.

Varianta od Lago Misurina – odhadovaný čas cca 8h so zachádzkou na vyhliadkový bod pri vrchole Le Cianpedele a okruhom okolo celých Drei Zinnen. Prevýšenie cca 1000m, 22km. Trasa sa dá podľa potreby skrátiť, upraviť. Pri ubytovaní v hoteli Grand Hotel Misurina nie je potrebné riešiť parkovné, vyráža sa priamo z hotela.

Túra Strudelkopf (2309 m)

Východzí bod je od parkoviska Schluderbach južne od jazera Durensee. Návrat je 2-3km popri asfaltovej ceste. Je potrebné počítať s platením parkovného – dá sa platiť aj bankomatovou kartou. Prevýšenie trasy je cca 900m, celková dĺžka 16km, trvanie cca 7h.

Na plošine Prato Piazza je viacero horských chát a horský hotel. Chata Durensteinhutte – otvorená do 16:00. Hotel Hohe Gaisl – otvorený do večera. Rifugio Prato Piazza – otvorená do večera.

Túra v okolí Lago di Braies

V závislosti od počasia a množstva snehu je okolo jazera Lago di Braies možné urobiť niekoľko rôznych túr. Okolo jazera budú otvorené aj stravovacie zariadenia.